HTML

Troll hitvallás

Addig még nem kell a papot hívni, amíg vannak olyan blogok, mint ez.

Friss topikok

2011.04.15. 15:00 troll ellenpólus

A Matolcsy-féle forradalmi gazdaságpolitikáról

Címkék: gazdaság orbán matolcsy

Az alkotmányozás, a magyar állam újraalapításának lázában kevés szó esik manapság a gazdaságról, és arról, hogy mit tartogat vajon nekünk az ország felemelkedését szolgáló Széll Kálmán-terv. A magyar történelem talán legsúlyosabb gazdasági mélyrepülése, a Gyurcsány-Bajnai féle ámokfutás óta még egy év sem telt el - de talán még nem korai számbavennünk a magyar gazdaság feltámadására utaló jeleket. Ma már látni lehet, hogy minden fanyalgás, bérrettegés és a naaagy-naaagy tekintélyű közgazdászok (valójában baller ötödik hadoszlop) támadásai ellenére a Matolcsy-féle forradalmi gazdaságpolitika fényes sikert arat. Ellendrukkereinek, a megszorítás, osztogatás, inaktívak támogatása háromságában hivő liberálbolsevik katasztrófapolitikusoknak és lelkiismeretlen, szabotőr szekértolóiknak nem sikerült megtorpedózniuk a magyar gazdaságpolitika nagy fordulatát.

Az ortodox és unortodox módszereket alkalmazó gazdaságpolitikát ma már az egész világon másolják, tőlünk tanul Lengyelországtól Svájcon keresztül egészen Chiléig számtalan ország.

Persze vannak, akiknek fáj, hogy az ország visszanyerte függetlenségét. Orbán Viktor kiebrudalta az IMF-et, a nemzeti ügyek kormányának megalakulása óta itt nem diktál sem New York, sem Moszkva, sem Tel-Aviv. A beindulóban lévő gazdaságnak köszönhetően azon néhány szerencsés ország közé tartozunk Európában, akiknek volt erejük kivonni magukat az országot gyarmattá silányító versenyképességi paktum alól. Leráztuk tehát Brüsszel jármát, a megörökölt nehéz helyzet ellenére a gazdasági szabadságharcot megnyertük. Az egyszeri, nagyarányú adócsökkentés, amit a kommunisták körömszakadtáig elleneztek, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A gazdaság növekszik, a magyar állampapírokat veszik, mint a cukrot, az export az egekben, a magyar állam csődkockázata viszont a mélyben van. A forint, amit a Gyurcsány-Veres-Simor-Bajnai kvartett egyesült erővel küldött a padlóra, nap mint nap új csúcsokat döntöget. Magyarország versenyképessége nagyságrendekkel javult egy év alatt. A mai magyar adórendszer a legkedvezőbbek, legegyszerűbbek egyike az egész világon. A kormány merész lépéssel megmentette a pénzemberek karmai közé dobott hatalmas nyugdíjpénzeket, és gátat vetett a további veszteségeknek. A nyugdíjtőzsdén forgatott pénzek visszakerültek a magyar emberekhez: a nyugdíjak ezzel biztosítva vannak, az időseknek nem kell aggódniuk megélhetésük miatt sem ma, sem a jövőben. Megoldódni látszik a lakáshitelesek nehéz helyzete; nőnek a hazánkba érkező külföldi beruházások; a magyar EU-elnökséget már a kritikusok is rendkívüli sikerként értékelik; a Széll Kálmán-terv bátor intézkedéseinek köszönhetően pedig meredeken csökkenő pályára áll az államadósság. Látszanak már a munkaerőpiac élénkülésének jelei, hamarosan megkezdődhet a kormány legfontosabb ígéretének teljesítése: a háromszázezer új munkahely létrehozása. A korábban az őszödi vitézt és munkásőr-egyenruhás elvtársait kórusban éljenző, a Fideszhez kezdettől ellenségesen viszonyuló nemzetközi piacok, elemzőcégek nem győzik méltatni a magyar gazdaság fényes kilátásait. Nem linkelek most cikkeket, a fentieknek utánanézhet bárki. A válság még el sem múlt, az ország felemelkedése még épp hogy csak megkezdődött, de mi már páriából bezzegország lettünk Kelet-Európában. A magyar emberek példátlan összefogása tette ezt a sikert lehetővé.

Nehéz lehet azt látni, elvtársak, hogy amit ti nyolc éven keresztül minden erővel próbáltatok lerohasztani, azt most Orbán Viktor csapata egy év kemény munkájával máris visszaállította a helyes pályára.

Ehhez nem kellett más, mint egy olyan párt és pártvezető, akinek van programja, van víziója, elképzelése a jövőről: aki a gyurcsányi teszetoszaság és reformblabla helyett tud is és mer is bátran cselekedni, felvágni rég elüszkösödött sebeket, megbolygatni a legkényesebb területeket is. És amit a kommunista megmondóemberek mindig lehetetlennek mondtak, a Fidesz most bebizonyította: ki lehet lépni a megszorítások ördögi köréből, nem igaz, hogy a politikusok hibáját mindig az emberekkel kell megfizettetni. A kisemberek további sanyargatása helyett a kormánynak a korábban szent tehénnek tekintett, semmilyen adót nem fizető multik és bankok megadóztatásával sikerült úrrá lennie a problémákon. És ami talán még ennél is fontosabb, a nemzeti ügyek kormányának eddigi egy éve megmutatta: olyan politika is lehet sikeres, ami nem köntörfalaz, hanem őszintén feltárja az emberek előtt az igazságot. Orbán Viktor a gyurcsányi hazugság, elkenés, mellébeszélés politikájával is szakítani tudott. Bátor politikájával a nyilvánvaló nehézségek ellenére a Fidesz nemcsak a nemzetközi piacok bizalmát szerezte meg, hanem a biztos pártválasztók körében is növelte fölényét az elmúlt egy évben: ha most lennének a választások, még a kétharmadnál is sokkal nagyobb arányban nyerne a polgári, nemzeti oldal.

Gondoljunk erre, kedves barátaim, amikor a nemtelen hazaárulók gajdolásával és áskálódásával szembesülünk nap mint nap. Lehet szaladgálni Brüsszelbe, siránkozni Berlinben, árulkodni Bécsben és telepumpálni szemenszedett hazugságokkal az egész médiát: ha a magyar gazdaság szekere továbbra is így robog, mint most, nem sok vizet fognak zavarni. Legfeljebb majd megtartjuk őket udvari bolondoknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trollhitvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr72820211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása