HTML

Troll hitvallás

Addig még nem kell a papot hívni, amíg vannak olyan blogok, mint ez.

Friss topikok

2011.04.25. 12:05 troll ellenpólus

Az Alaptörvény aláírása - ünnepel az ország

Címkék: orbán újjászületés schmitt pál alaptörvény megújhodás

Csak egy rövid bejegyzés mára. A mai napon, húsvét hétfőjén, pár perccel ezelőtt a köztársasági elnök úr aláírta Magyarország új Alaptörvényét. 2010. április 25.: forradalom Magyarországon a szavazófülkékben; 2011. április 25.: új Alaptörvényünk megszületésének, Magyarország feltámadásának ünnepe. Itt mindenki meghallgathatja a legilletékesebbtől, magától Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, hogy mit is jelent a számunkra ez a nap. Ő természetesen sokkal találóbban és pontosabban jellemzi Alaptörvényünket, mint én tettem avatatlan szavaimmal az előző posztban. Az Alaptörvény pajzs, amely meg fogja védeni Magyarországot attól a rengeteg szenvedéstől és igazságtalanságtól, amelyen az elmúlt 8 év során keresztülmentünk. Úgy legyen, in aeternum!

233 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://trollhitvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr472850380

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Napi retró: Ellenzék vs. kétharmad 2011.04.26. 10:35:01

Csak remélhetjük, hogy miután vége az alkotmányozás embert, sőt politikust próbáló munkájának, a demokratikus ellenzék újra részt vesz a törvényhozás tevékenységében. Az első, remélhetően újra teljes parlamenti ülés előtt merengjünk el egy percre azon,...

Trackback: Húsvéti Schmitt 2011.04.25. 22:49:40

A Nemzeti Hírcsárda Iroda az NHI, a rossz emlékű ruszki alkotmányt leváltó, még rosszabb hírű vatikáni szellemű alkotmány aláírási időpontja és celebabrálása kapcsán vetett fel néhány fontos kérdést, amelyet az óvodások sem értettek. Most megpróbálunk ...

Trackback: A sava és borsa 2011.04.25. 22:46:11

Érdekes dolog ám tanulmányozni az új alaptörvényt, hiszen egészen izgalmas vitákat lehetne folytatni róla, ha nem ragadna le a népség a preambulum hitvitájánál. Itt van például az a rész, ahol

Trackback: Húsvéti alkotmány és konzervatív képmutatás 2011.04.25. 21:23:37

Húsvéthétfő van, lehet örülni. Van ünnepi dedikálás a várban, lehet menni locsolkodni, iszogatni, a királyi televízió műsorát tapsolva élvezni. Meg lehet olvasni konzervatív véleményalkotókat például a Mandiner blogon, akik meg is mondják, merre van és...

Trackback: AN-olvasók: Diktatúra alapjait rakta le az új alkotmány 2011.04.25. 20:25:44

A válaszadók szerint korántsem lesz védőpajzs a ma aláírt alaptörvény....

Trackback: Az emberi jogok csorbítása a Húsvét megcsúfolása? 2011.04.25. 20:20:16

Eredetileg nem kívántam újra foglalkozni az Alkotmányozással, hiszen szinte mindent leírtak már a folyamatról. Mégis, van talán egy-két gondolat, amiről még nem esett szó és annak fényében, hogy Húsvét hétfőn írja alá Schmitt Pál az új alaptörvényt, mé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borigabi 2011.04.26. 00:19:36

@Charlie Chan: Még most sem érted, ugye? Végigolvasva a kommenteket, egyértelmű volt, hogy a fideszesek a kritikát kifejezőkre egyből ráragasztják a kommunista, liberális jelzőt. Mint ahogy te is tetted azok után, hogy leírtam, sem ez, sem az nem vagyok. Ebben mi volt az érthetetlen? Valamint továbbra sem patásoztam. És nem írtam azt sem, hogy csak a fideszes hozzászólások lennének betegek - a másik oldalról is találtam jó párat. Csak úgy látszik, neked volt inged...

nemstatikus 2011.04.26. 00:20:58

@Kalmár: "Másodszor a kommunizmusnak vége."
:)

mement 2011.04.26. 00:21:16

@Kalmár: Ahham, hat itt a baj, hogy azt kepzeled nem en dontok, es azt kepzeled szo nelkul lenyelem, hogy hozzad hasonlo elemek hatarozzak meg az iranyt ami szerintuk helyes.

Igen a kommunizmusnak vege, es ezzel a kozpontilag meghatarozott helyesnek es helytelennek is.
Az hogy erkolcsileg alulfejlett vagy es keptelen vagy egyedul eldonteni ezeket a sarkalatos kerdeseket es minduntalan valami referencia szukseges szamodra ami melle igazodhatsz nem azt jelenti hogy mindenki mas is ilyen szerencsetlen jellemgyenge.
Ugy hogy amikor azt gondolod beleszolhatsz masok eletebe es a sajatodat probalok peldakepnek allitani jusson csak eszedbe: Kuss.

borigabi 2011.04.26. 00:21:31

@nemstatikus: @mement: Azt hiszem, ez most a dackorszak. Aztán jön az ébredés, majd pedig épp ők lesznek, akik asztalt borítanak. És ezért gondolom, hogy ez a négy év nem fog kitelni nekik.

nemstatikus 2011.04.26. 00:24:07

@Charlie Chan: Elnézést! Hogy kerül ide húsvét hétfő? Itt az új Alaptörvényt éltetjük. Jézus a templomban van.

mement 2011.04.26. 00:25:57

@borigabi: Kitelik, az MSZP is vegig vitte erovel a ciklusat, a Fidesz meginkabb vegigfogja.

Szerintem.

billy reed 2011.04.26. 00:26:12

@mement: Ott a pont nálad!
Ne zavartasd magad a Kalmárhoz hasonló, csak az erőszakot ismerő /"igazodsz és kész"/ stílusú emberek miatt.

Ők vannak kevesebben, csak időbe telik, mire erre a többség is rájön.

De rá fog!
Ébresztő! Különben felkelünk!

borigabi 2011.04.26. 00:29:17

@nemstatikus: Igazából az alkotmánnyal nem lenne semmi különös problémám, ha nem érezném méltatlannak azt, hogy a fidesz mindezt nem emelkedettségből, bármiféle konstruktív szándékkal hozta létre, hanem jól számított önérdekből, nem mellékesen pedig gumicsontként a nép közé hajítva, hogy elfedje az impotens dilettantizmusukat, hozzá nem értésüket, semmittevésüket.

usernev 2011.04.26. 00:31:00

Egy röhej, hogy egyesek mindenféle ideológiát látnak bele a dolgokba.
Szeretett Vezérünk és a nyúl bőrébe bújt Elnök Úr, összesen 1 dolgot tanult meg a politikai iskolában: Oszd meg és uralkodj! A Fidesz filozófia ebben a pár szóban kristályosodik ki. A szomorú az, hogy működik. Ha visszanézed mi történt ebben az országban nevezett gödörben, akkor észreveheted, hogy a történelem folyamatosan ismétli önmagát. Körbe-körbe megy az ország évszázadok óta. Amit századokkal ezelőtt írtak a magyar országvezetésről ugyan úgy igaz ma is.
És miért van mindez? Kérdezz meg egy kedves ismerőst, akit értelmesnek tartasz, hogy elmenne-e politikusnak. 10-ből 9 azt fogja válaszolni, hogy majd hülye lennék. Ez válasz mindenre.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.04.26. 00:31:49

@Kalmár: Valóban a szocik hozták össze a brutál hiányt, de ebben az összefüggésben azt nem megemlíteni, hogy a Fidesz 2006 és 2010 között minden költségvetési kiigazítást körömszakadtáig ellenzett, úgyszintén hazugság.

lorantka_a_gall 2011.04.26. 00:32:49

@Worm: Egy gyermektelen társadalomban tudod, mi történik pár év(tized) után? Totális összeomlás. IGEN, Magyarország legnagyobb problémája a demográfia. A gyermektelentől az a _minimum_ hogy anyagilag hozzájárulnak a társadalom újratermeléséhez. Ugyanis nagyon sokat _vesznek el_ a közösségtől. A következő generáció(egy részé)t.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.04.26. 00:34:24

Jól értem, hogy ez a poszt az új alkotmány cinikus kritikája?

usernev 2011.04.26. 00:34:28

Egy röhej, hogy egyesek mindenféle ideológiát látnak bele a dolgokba.
Szeretett Vezérünk és a nyúl bőrébe bújt Elnök Úr, összesen 1 dolgot tanult meg a politikai iskolában: Oszd meg és uralkodj! A Fidesz filozófia ebben a pár szóban kristályosodik ki. A szomorú az, hogy működik. Ha visszanézed mi történt ebben az országban nevezett gödörben, akkor észreveheted, hogy a történelem folyamatosan ismétli önmagát. Körbe-körbe megy az ország évszázadok óta. Amit századokkal ezelőtt írtak a magyar országvezetésről ugyan úgy igaz ma is.
És miért van mindez? Kérdezz meg egy kedves ismerőst, akit értelmesnek tartasz, hogy elmenne-e politikusnak. 10-ből 9 azt fogja válaszolni, hogy majd hülye lennék. Ez válasz mindenre.

borigabi 2011.04.26. 00:34:30

@mement: Én pedig azért hiszem, hogy nem, mert az mszp-nél még elnézték azt - "a nép" -, hogy töketlenkedik, mert még volt más lehetőség, a fidesz válthatott. Most vége, elfogytak a kártyák, kiderült, hogy ők is csak hazudtak, semmivel sem képesebbek többre, mint az elődök. Viszont ugyanúgy az emberek képébe hazudnak, még cinikusabb módon. ez lesz majd az, ami dühödten az utcára viszi az embereket, meg az, hogy rosszabbul élnek, mint négy éve.
Még engem is feldühít ez az arcátlanság és képmutatás, pedig én nem itthon keresem meg a pénzemet - nem gazdasági, magánéleti oka van -, de nem is tudnék ide tervezni, sajnos.

nemstatikus 2011.04.26. 00:34:41

@borigabi: Vissza fog az ütni, nem is sokára. Lesz még itt nagy kacagás.

mement 2011.04.26. 00:36:49

@lorantka_a_gall: Mit veszek el a kozosegtol? hogy nem csinalok `majd lesz valahogyra` 3 gyereket? Vagy hogy nem szervezodok ezekutan szocialis alapon civil szervezetekbe( nagycsaladosok)

oszinten mit veszek el azzal hogy adozom, hogy dolgozom, hogy meg egy kibaszott bkv jegyet sem csalok el?

Ellenben a masok gyerekinek az allami iskolban valo tanitatasaban ugyanugy beszallok mert kozteherviseles van. Nem vagytok ti gyermekes csaladok tulsagosan is onzok es kapzsik?

Kalmár 2011.04.26. 00:37:54

@mement @billy reed::"a kozpontilag meghatarozott helyesnek es helytelennek is"

Látom elgurult a gyógyszer.
Hallottál már a parlamentáris demokráciáról?
A többség elfogadja a törvényt és MINDENKIRE vonatkozik.
Képzeld, ez van itt is.
Nem lehet neked személyre szabott adótörvényed, mert nem értesz egyet a Fidesszel.

"Ne zavartasd magad a Kalmárhoz hasonló, csak az erőszakot ismerő /"igazodsz és kész"/ stílusú emberek miatt."

Te hülye vagy.
Szeretnél saját törvényeket?
Alapíts országot.
A szocik törvényét utáltam. Szórták a semmirekellőknek a pénzt, tőlem meg elvontak minden adókedvezményt.
Tudod mit csináltam?
Igazodtam. Befizettem. Majd mentem szavazni ellenük.
Szégyeld magad, hogy ezt kiforgatod.
Igenis ha tetszik ha nem ez van.
Igazodsz, fizetsz vagy kapsz kedvezményt és elémész szavazni.
Eddig 3x kaptatok verést idén. Miből gondolod, hogy mi vagyunk kevesebben??

mement 2011.04.26. 00:38:36

@borigabi: Attol tartok, ha a fidesz bukik a ciklus kozepen, vagy idoben barhol mashol, a kovetkezo garniturat akkora jobbik adna.

borigabi 2011.04.26. 00:41:31

@lorantka_a_gall: Tudod, a gyermekvállalás egyrészt magánügy, másrészt meg, ha már a kormány annyira propagálja, állami feladat lenne a megfelelő körülményeket megteremteni. Egyelőre csak növekvő munkanélküliséget, hanyatló oktatást, összeomló szociális- és nyugdijrendszert látok, de még sorolhatnám.

mement 2011.04.26. 00:43:14

@Kalmár: A te vilaglatasod annyira szuk baratom, hogy egy cso neked szelesvasznu tajkep.

Te tenyleg azt gondolod (nem valos pelda) 100 emberbol 51 gondol valamit, akkor a maradek 49 velemenye, inditatasa, celja le van szarva?

Es komolyan ilyen igazi verkommunista hozzalasal van keped demokraciarol beszelni vagy masokra a kommunista vadat huzni?

borigabi 2011.04.26. 00:45:45

@mement: Nem hiszem, de biztosan magas százalékot érnének el. Akkor nagy valószínűséggel koalíciós dilettantizmus jönne valamely más oldalról. Szerintem a fő probléma az, mint ahogy említettem is, hogy a mai palettán szereplő pártok már vagy mind lejáratták magukat, vagy csak egy szűkített programmal rendelkeznek. Egy jobbiktól nyilván elvárná a lakosság, hogy két héten belül rendet csináljon - egyébként a tisztességes vidéki lakosságnál valóban kedvező hatása lenne -, de nem néznék ki belőlük egy problémamentes gazdaság- vagy külpolitikát.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.04.26. 00:53:41

@mement: Nem teccik a rendszer? Vagy csak nem érted? Kérdezd meg apukád.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.04.26. 00:56:15

@Kalmár: "A szocik törvényét utáltam. Szórták a semmirekellőknek a pénzt, tőlem meg elvontak minden adókedvezményt.
Tudod mit csináltam?
Igazodtam. Befizettem. Majd mentem szavazni ellenük."

Mit gondolsz, hogy akiket megloptak és megaláztak az utóbbi egy évben, akik utcára kerültek vagy a lakásuk lett oda, kik ellen fognak szavazni legközelebb, komcsi?

Pando 2011.04.26. 01:12:49

Gyereket "csinálni" egyszerű és baromi élvezetes:)
De azért bevállalni egy kis kölköt, mert adókedvezményben részesülök majd, nem figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, mikor nem munkahelyek jönnek létre, hanem szűnnek meg. Mikor azt sem tudod a leépítések téged is elérnek vagy még megúszod. Nem olyan könnyű...természetesen ha van pártkönyved, nos úgy mindjárt egyszerűbb, akkor adj az asszonynak, szaporodjon a magyar...nem vagyok én ellene:)

Azért halkan megjegyezném, hogy a fidesz, mszp, lmp és jobbik szavazótáborán kívül még ott vannak az egyre növekvő számban jelenlévő, jelenlegi pártokból kiábrándult választópolgárok is. Szám szerint (a hvg márciusi kutatásaira hagyatkozva) kb 4 millióan. 4 millió ember nem támogatja sem a kormány, sem az ellenzék munkáját. Ezt kéne kihasználni valami értelmesebb gárdának, akiket nem lehet igazán kötni egyik garnitúrához sem.

Link Elek 2011.04.26. 01:20:28

az egesz alkotmanyos szarkeveresben az volt az egyetlen mokas pillanat, amikor a jobbikosok lehazaaruloztak a fideszes felmajmokat.

pereszke 2011.04.26. 01:33:39

@Kalmár: te valami elhülyült nyugdíjas, vagy már írni tudó óvodás lehetsz, hogy ráérsz ennyi hülyeséget összekommentelni? tudnál kicsit értelmesen gondolkozni, nem írnál ekkora ökörségeket sorozatban.

finalNmbr 2011.04.26. 02:11:22

8 év alatt csakösszehoztátok buzik :D

Archenemy 2011.04.26. 02:18:34

@mement: elég belegondolni, mi történne, ha mindenki úgy gondolkodna, mint te, egy generáción belül kihalna mindenki, ez evolúciósan nem túl előnyös gondolkodás

de nézheted úgy is, hogy az állam belefeccöl valamennyi pénzt a gyerekbe, de ez a pénz sokkal kevesebb, mint amennyit a gyerekből lett felnőtt vélhetően adózni fog, tehát az államnak ez megéri, hosszútávú befektetés

ebből pedig láthatod, hogy neked is megéri, ha másnak gyereke van, tehát fizetsz, mint ahogy a majdan felnövő gyerekek is beleadják a magukét a buszjegybe, gázárba, autópályába meg rendőrségbe

úgy is felfoghatod, hogy nem jóskapista gyerekének fizetsz, hanem rajta keresztül hosszú távon az egész ország minden lakosának, hiszen jóskapista gyereke ha megnő, adózik, kapische? ezért kell jóskapistának a gyerekét támogatni, nem azért, mert szereted a jóskapistát

ami változott mostanában, hogy elsősorban a középréteg szaporodását támogatják, nem a lumpen rétegét, abból a gazdasági megfontolásból, hogy a középréteg gyerekeiből nagyobb eséllyel lesznek dolgos (=adófizető) polgárok, és kisebb eséllyel segélyből élő bűnözők

ezt üdvösnek tartom

Archenemy 2011.04.26. 02:23:41

@pereszke: hú szerintem ezzel szétzúztad az érveit, mindjárt belátja, mennyire igazad van

gratulálok az elegáns érveléstechnikádhoz, tanítani kéne

fg56 2011.04.26. 03:01:15

@Kandabula: sajnos nagyon beletrafáltál a lényegbe: az EU-ban van egy kis ország, amely még az EU elnökség idején elfogad egy kirekesztő, nagyjából az 1949-es évihez legjobban hasonlító "kommunista" (egypárti) alkotmányt, amely minden lecsúszott, szerencsétlen, munkahelyét elvesztő és nem vallásos emberbe beletörli a lábát és lehetetlen helyzetbe hoz - miközben a jelenlegi kormányt gyakorlatilag leválthatatlanná teszi, a hatalomba 9-10 évre megválasztott embereivel. Szédítő bolsevik perspektíva - gratulálok hozzá.

Napkutya 2011.04.26. 03:18:07

@Kalmár: "Szeretnél saját törvényeket?
Alapíts országot."

Ahhoz tehetség kellene. Inkább átbasz.k mindenkit és lenyúlok egy készet!

De ez olyan, mint öreg autót lopni.

Azt kellene átlátni a narancsovicsoknak, hogy ha a másét viszed el, -és nem is nagyon érted hogy működik- akkor előbb-utóbb összetöröd benne a pofádat...

Hát ennyi.

Magas Keresetu Magyar 2011.04.26. 05:46:48

Tetszik a Kalmar harca a tobbseggel. En veled vagyok. Az is tetszik, hogy csak akkor tragar es azzal, aki vele is tragar volt elotte. Jokat irsz, meg is jegyeztem egy parat, pl. azt az etessuk a lovat hasonlatot, mert amugy az utasok sem haladnak tovabb.

A Kormany tevekenysegeben nekem szemely szerint az uzenetek tetszenek, mint peldaul:

-Nem elveszek (ado), hanem kevesebbet adok (munkanelkuli jarulek, kozalkalmazott berbefagyasztas, leepites a kozszferaban, kisebb parlament, kisebb helyi onkormanyzat). Ok: nincs mibol. Elozo kormany: Elveszek sokat, hogy azutan visszatudjak adni. Novelem az allamot, mert ujraelosztani jo, hatalmat ad. Az elozo kormany erejen felul osztogatott, amit hitelbol fedezett, aminek aran lemondott a gazdasag kontrolljarol (IMF szerzodes). Magyarorszagon volt a vilagon a 2. legnagyobb bereket erinto elvonas Belgium utan. USA valahol a 16. volt, Svedorszag is cca. 7. Kulfoldon beszelgetve ezt mindig elrettentesul mondtam.

-Linearis ado: Tobbet dolgozol, tobbet keresel. Progressziv: tobbet dolgozol, tobbet vonunk el szazalekban. Ok: gazdagabb vagy. A valosagban az igazi gazdagok a minimalberes vallalkozok, akik raadasul leneztek mert adot fizetek nem keveset, mondvan, hogy ok minimalber utan fizetett jaradek utan is ugyanazt az allami szolgaltatast kapjak, mint en.

-Gyerek: Pusztan gyerekvallalasbol megelni bun. A gyerek nem azt latja otthon, hogy dolgozni kell, hanem, hogy ne csinalj semmit, akkor is jon a penz. Ez az ok ujratermelese. Ezzel egy magarol gondoskodni keptelen osztaly jon letre raadasul nagyon gyorsan. Ez az osztaly nemhogy a szuleirol nem fog gondoskodni, hanem elete vegeig gondoskodasra fog szorulni. A kozmunka programok ezen a szemleleten fognak segiteni, de csak akkor, ha megvonjuk a jelenlegi gyermektamogatast. Munka van eleg, en szemelyesen a folyami gatak karbantartasara rendelnem a kozmunkasokat. Folyo-folyam van az egesz orszagban.

-Csaladi adozas: Igen fontos uzenet: a gyerekvallalas nagy kockazat es nagy befektetes, amit kompenzalni kell. Egy TV musorban lattam, hogy kikalkulaltak: a gyerekneveles 23-24 eves korig (egyetem) 23-24 Mio Ft-ba kerul. Eloszor azt mondtam, hogy hulyeseg az evi 1 millio. Aztan utana szamoltam. Jo a szam. A jelenlegi adokedvezmeny messze nem fedezi ezt a koltseget. Akinek nem lehet gyereke, fogadjon orokbe, vagy egyszeruen csak fogadja el, hogy a nyugdij es az egeszsegugy "real time" a mai befizetesekbol fedezik a mai kiadasokat. Vagyis az en gyerekeim fogjak ezeket a koltsegeket fizetni annak idejen, ha a maganyosok erre raszorulnak.

-Kockazat kerdese a nagy cegeknel. Azokat a cegeket adoztatta meg extran a kormany, akik valymi keves kockazat mellett mukodnek, mert vagy monopolisztikusak (energia & tavkozles, ahol fel van osztva a piac), vagy mert garantalt profituk van (bankok, ahol a margin a beteti es a hitel kamatok kozott nemzetkozi szinten is kiemelkedoen magas) viszonylag kis kockazat mellet. Aki dolgozott bankban, majd a versenyszferaban, az tudja, hogy a munka hatekonysag a bankokban meglehetosen kicsi.

Van meg egy csomo, de nagyon hosszu igy is. Osszefoglalva: messze nem igaz, hogy nem kormanyoznak es szerintem jo iranyba mennek a dolgok hosszabb tavon.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.26. 06:12:58

@Amidazophen:

Nah azért lehetne fokozni... párkivégzéssel.. a lúzer magyargyűlölő neonationalista álkomcsi alázást...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.26. 06:15:28

@fg56: Nem hasonlít az 1949-es alkotmányhoz, ezt nem bűnözők alkották meg!

Nem kirekesztő, hanem szabadságjogokat biztosító!

Egy olyan folyamat kezdete, ahol a nemzetérdekeket nem a határvonalak korlátolják majd...

nesze nektek két harmad... 2011.04.26. 07:02:19

NEM ÜNNEPELT AZ ORSZÁGH, HANEM CSAK A FIZETETT TAPSOLÓK. Az ország majd a Nemzeti Hazug Szar Törpe temetésén fog ünnepelni! - s a seggnyalók kivégzésén!

nyesta 2011.04.26. 07:07:35

@kacsa!: Majd Gyurcsányéktól! Vagyon elkobzás, aztán mehetnek a sittre! (legalábbis, így kellene...!)

nyesta 2011.04.26. 07:08:41

@Amidazophen: Az MSZP/SZDSZ meg kirabolta az országot!

nyesta 2011.04.26. 07:09:45

@nesze nektek két harmad...: Meg a pszichopata Gyurcsányén, te köcsög!

nyesta 2011.04.26. 07:14:08

@nesze nektek két harmad...: Mi van buzi 1/3? Fáj, hogy felmostok veletek a padlót, mi? :))))))) Köszönd meg a dilis fletódnak! Kíváncsi vagyok, hogy az hülye elmebeteg fletó most a diliházban táncikál vagy még szabadlábon van?

nesze nektek két harmad... 2011.04.26. 07:14:14

A Jobbikos Novák Előd szerint az új alaptörvénnyel csöbörből vödörbe esett az ország, hiszen a "rákosista" alaptörvény helyére egy újabb egypárti, párturalmi alkotmány kerül. A politikus a képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztatón levette a falról a nemzeti együttműködés nyilatkozatát, és helyére egy képet akasztott fel. Ezen a fotón Rákosi Mátyás portréjába Orbán Viktor arcát montírozták. Novák szerint a közintézményekben a nemzeti hitvallás helyett jobb lenne ezt a képet kirakni.

nesze nektek két harmad... 2011.04.26. 07:14:49

A Jobbikos Novák Előd szerint az új alaptörvénnyel csöbörből vödörbe esett az ország, hiszen a "rákosista" alaptörvény helyére egy újabb egypárti, párturalmi alkotmány kerül. A politikus a képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztatón levette a falról a nemzeti együttműködés nyilatkozatát, és helyére egy képet akasztott fel. Ezen a fotón Rákosi Mátyás portréjába Orbán Viktor arcát montírozták. Novák szerint a közintézményekben a nemzeti hitvallás helyett jobb lenne ezt a képet kirakni.

nyesta 2011.04.26. 07:16:31

@mement: Nyugodj meg, 2/3-al nem fog bukni! :))))

nyesta 2011.04.26. 07:18:00

@nesze nektek két harmad...: Novák Előd képét meg a zsinagógába, Gyurcsányéval együtt!

antropomókus 2011.04.26. 07:19:07

@Kalmár:

Nem szoktam kommentelni, de hozzászólásodnak nem bírtam ellenállni. Szerinted valaki tényleg úgy vállal gyereket, hogy előtte áttekinti az alkotmányt, az összes hatályos jogszabályt és csak ha a mérleg pozitív, akkor bújik ágyba az asszonykával, hogy gyere babám, most érzem magam eléggé ösztönözve ahhoz, hogy jövőnket megalapozzam....

Még ha van is ilyen ember, az egészen biztos, hogy nem abból a társadalmi rétegből kerül ki, amelyben a munkanélküliségi ráta és a születésszám egyformán magas.

Miért nem vesszük észre, hogy a világ nem úgy működik, ahogy a TV-ben a drága politikus urak és hölgyek jól elmagyarázzák? Miért nem esik már le végre, hogy korszerűnek beállított nyelvi konstrukcióikkal, könnyen emészthető üzeneteikkel a valóságot rejtik el?
Miért nem látjuk meg már végre, hogy mindaz, ami itt zajlik pótcselekvés, avagy, ahogy bölcs atyám egyszer fogalmazott, szellemi onánia?

nyesta 2011.04.26. 07:20:46

Az tetszik amikor a szélső balos libsik a Jobbikra hivatkoznak... Ez már a vég? elvtársak?

nyesta 2011.04.26. 07:22:48

@antropomókus: És miért nem látjuk be, hogy 1 év alatt, a szarból nem lehet várat csinálni?

csoko20 2011.04.26. 07:34:11

@nyesta: Fletónéknak azért sikerült: "a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére".
:)))

Mondjuk Viktorék 4 évig hatalmon lesznek, alkotmánnyal vagy anélkül azt csinálnak amit akarnak. /Pláne, hogy jan. 1-től lép hatályba/

Nem lett volna logikusabb, hogy előbb a gazdaságot teszik rendbe, munkahelyeket teremtenek??? Mert ha tényleg szarban a haza, akkor nem értem miért kellett annyi munkaórát alkotmányozásra fecsérelni....

nesze nektek két harmad... 2011.04.26. 07:45:48

@nyesta: mi van ma még nem kaptál a Szemté szar Nemzeti Törpe seggéből egy kis szart reggelire...??? hehehhe ezért vagy ilyen ideges??? na menj és reggelizz legalább a Tömjén seggéből egy kis szart. Nini..szaros a szád..:DDDD.Azért,... hogy látszik rajtad, hogy seggnyaló vagy:))hehhehehehe

nesze nektek két harmad... 2011.04.26. 07:48:12

már készül az igazi"ellenforradalom",..de szép lesz lógni látni azokat akik most tapsoltak tegnap(mégha csak fizetett tapsolók is) :DDDDD

Magas Keresetu Magyar 2011.04.26. 08:04:20

@antropomókus:

Hallottal mar a Ratko Korszakrol?

hu.wikipedia.org/wiki/Ratk%C3%B3-korszak

Levetkozve az ellenszenvet a kommunista korszakkal szemben, itt lathatod az adopolitika es a demografia osszefuggeset. Az en anyukam Ratko gyerek, en Ratko unoka vagyok. Ha a csaladsegito intezkedesek / adokedvezmenyek huzamosan fennmaradnak (ie a kovetkezo kormany nem torli el), akkor igen is mukodik.

A wikiben az utolso par mondat tanulsagos.

charlie sheen 2011.04.26. 08:30:12

Figyeljétek meg a fidesztroll gondolkodásmódot!
A fidesztroll (fiatal? demokrata?) a tőle megszokott egybites gerincvelői reflextől vezérelve rögtön mutogatni kezd- meraszocikis, merazelmúltnyócév, meragyurcsány, stb... :)
Szánalmas banda...

Roy 2011.04.26. 08:33:46

@torró: Na ez a legjobb megoldás amit teszel.
Kapcsold le a gépedet, és soha többé ne kapcsold vissza!

Ppix 2011.04.26. 08:35:51

@Kalmár:

"Szóval nem volt más választás ugye? Jól haladunk a közös álláspont felé."

De volt, ne ferdíts. Nem kellett volna szabadságharc jelszóval letérni 1 évig arról az útról, amit Bajnai kezdett. Aztán most kapaszkodni vissza rá. Nem kellett volna a gazdagok adócsökkentésével kidobni egy csomó pénzt az ablakon. Akkor nem 108%-on állna márciusban a hiány.

"Folyamatosan csökkenni fog a hitel, alkotmányba is bele foglalták hála istennek,"

Ezt a blőd hülyességnek is csak a hozzád hasonló fanatikusok hiszik el. Azért rakták bele az alkotmányba, hogy megbénítsák az alkotmánybíróságot, nehogy megakadályozzon bármilyen intézkedést. Pontosan azokról az intézkedésekről beszélünk, amit az elmúlt 6 évben az alkotmánybíróságra támaszkodva tett tönkre a Fidesz. Tehát 6 éven át akadályozták pontosan ugyanazt a munkát amit most ők akarnak elvégezni - pusztán azért mert nem az ő kezükben volt a kormánybot. Pontosan azok a megszorítások és a nép szopatása következik, aminek a tagadásával két harmadot szereztek. A szabotálásra talán a hazaárulás a legjobb szó, a két harmad szerzésre meg az ország orbitális átbaszása.

"
"a nagyobb jövedelműek adócsökkentésével"
Ezt szeretitek félremagyarázni. Már átlagkeresetnél is növekedés van, ha vállalunk gyereket. Bocsi, hogy erre ösztönöznek, dolgozz és vállalj gyereket.
"

Több mint 1 millió embernek csökkent a fizetése. Ők most nyilván rohannak gyereket csinálni. Kissé elment az eszed...

"
" Egy éve pofáznak a devizahitelesek "megmentéséről", azóta se csináltak semmit."

Egyből kilakoltatási moratóriumot hírdettek. Már ez több mint amit az elvtársak csináltak.
"
Az elvtársak csinálták - hazudsz.

"Májusra tervezik a mentőcsomagot amiről a bankokkal egyeztetnek jelenleg is."

Augusztusra, tervezték, szeptemberre tervezték, októberre tervezték - kicsit rövid az emlékezeted.

"A folytatásban csak köpködsz."
Én nem köpködök. Orbán Viktor köpte arcon az országot az udvari bolondjával.
Schmitt Pál MSZMP. Ennyi.

Ti fröcsögtök 20 éve a kommunistákra. Van nektek gerincetek?

Roy 2011.04.26. 08:36:38

@Kalmár: Szóval Te is egy Fidesz droid vagy.
Akkor ez a Te alkotmányod. Ennyiben maradjunk.

csoko20 2011.04.26. 08:53:59

"Legyen béke, szabadság és egyetértés"

Az a gáz, hogy még ezt az egyszerű mondatot is el tudja baszni Schmitt Pál.

Arra meg egyszeűn nem lehet mit mondani, hogy 1 év parlamentesdi után, az alkotmány megszavazásánál még mindig előre kell kiabálni 262 képviselőnek, hogy mit nyomjanak meg.

Ha ezen van mit ünnepelni, akkor hajrá; nekem lesülne a bőr a képemről, ha bruttó 400+költégtérítés+pótlékért egy gombot nem tudnék megnyomni...

mement 2011.04.26. 09:03:43

@Archenemy: Azt felejted ki a remek kis egyenletedbol, hogy valoszinuleg azert nem valalok gyereket mert nem olyanok a korulmenyeim.

Peldaul hogy a fizetesem majd felet lenyulja az allam, ha meg tobbet kel fizetnem, vagy nincs realis eselye annak hogy valaha is erdemben novekedjen, nem fogok gyereket valalni, nem leszek az a fajta magyar, aki havi 150ezer forintra gyereket valal es utana telesirja a a netet, a barati tarsasagat, a sajtot, es minden letezo forumot, hogy nincs penze tankonyvre, ruhara, ovodai meg iskolai etkeztetesre.(lasd nagycsaladosok szervezete)

Az meg hogy mi befeketetes nekem azt en dontom el, legyen eleg hozzajarulasnak az amit mar eleve befizetek (ami rendjen van hisz kozteherviseles van), es az amit utanam a ceg fizet jarulekot es penzt. Nem kis osszegekrol beszelunk. Tobb nincs, nem tudok es nem is akarok tobbet adni, es foleg nem azert, hogy Atlagos Parasztot finanszirozzuk, aki felvette a hitelet a plazma tevere, meg uj autora, amire a szoctamot adta be onresznek, aztan hogy ne bukjon csinalt gyorsan egy vagy ket gyereket.

Amit meg vegkep felreeretel, nem a gyerekvalalas osztonzesevel van bajom, hanem azzal hogy megint engem akarnak szopatni, es penzel lehuzni, masok idiotasaga es alkalmatlansaga miatt, pedig minden olyan kitetelt teljesitettek amitol meltan teljes erteku allampolgarnak erezhetem magam.
Csalad es gyerekvalalas amugy is maganugy.

Magas Keresetu Magyar 2011.04.26. 09:06:18

@Ppix:

Ne bantsd a Kalmart, egesz jokat ir, en kedvelem.

A hiany a tervek szerint halad. Ezt az elemzok es a nalunk okosabb emberek is elismerik. Ezert eros a forint az utobbi idoben a tobbi kornyezo devizahoz kepest. Egyebkent a szazalek rossz volt februarig, de marciusban le lett dolgozva lasd kedvenc napilap hire:

www.nol.hu/gazdasag/a_vartnal_jobb_lett_a_marciusi_allamhaztartasi_hiany

Ha a Fityisz az ellentetet csinalna annak (ahogy a Gyuriek is ellentetet csinaltak annak, amit mondtak) amit az alkotmanyba irt a hianyrol, akkor en sem hinnem el. A bokkeno az, hogy pontosan az fele halad, ezert ugy dontottem, hogy elhiszem.

Akiknek nincs nevelendo gyerekuk (en is dolgoztam az egyetem mellett), azoknak jogosan jar kevesebb tamogatas. Mert kevesebb a kiadasuk is. Akiknek nincs gyerekuk, azzal kapcsolatban lasd az elozo bejegyzesemet.

Valoban szivatja a Fityisz a bankokat, ami tetszik. Szerintem nem lesz rossz az a csomag sem, amit a megmentesre keszitenek. Ne feledd: a devizahitelesek tobbek kozott rajtam is rohogtek, amikor forintban vettem fel hitelt. Meghoztak a dontesuket, vallaltak a kockazatot, most az allamtol varjak a megoldast.

Az idozites: Hat nem egyszeru bekat lenyomni a bankok torkan a kulonado mellett. Lassuk mi lesz a vege.

En nem tartom magam Fityisz droidnak (szerintem Kalmar sem), de a jelen politikai palettarol az o gondolkodasuk van leginkabb osszhangban az enyemmel. Masoknak mashol van az ertekrendje. Ettol meg nem kezdek el tragarkodni.

mement 2011.04.26. 09:10:21

@Magas Keresetu Magyar:
Akiknek nincs nevelendo gyerekuk (en is dolgoztam az egyetem mellett), azoknak jogosan jar kevesebb tamogatas. Mert kevesebb a kiadasuk is.

Tehat ha en okos vagyok, es jol banok a penzugyeimel, es kepes vagyok leszoritani a kiadasaimat,es kepes vagyok felmerni a korlataimat es ennek fenyeben donteni akkor tolem meg kell vonni a tamagotasok egy resszet?

Vegig gondoltad te ezt?

Magas Keresetu Magyar 2011.04.26. 09:23:35

@mement:

Nem igy ertettem. A gyerekneveles egy tanulmany szerint kb. 1 Mio Ft kiadassal jar evente gyerekenkent. Ezt nem en szamitottam ki, a TV-ben lattam. Utanaszamoltam, kb igaz. Ez persze szorodhat (sokan tobbet, sokan kevesebbet fizetnek egy gyerekert), de akkor is egy jo kozepszam. Az adokedvezmeny mindossze ezt az osszeget hivatott potolni. Ha nincs gyerek, akkor nincs mit potolni. A kockazatvallalas is kisebb, marmint ha gyereket vallalsz.

Egyebkent en emlekszem, a legtobbet felrerakni legenykoromban tudtam, a masodik legtobb megtakaritasom akkor volt, amikor nem voltak gyerekek, most vannak, nincs megtaki, csak identol, amikor tobb all a hazhoz. Probald ki ezeket a stadiumokat es Te is rajossz, hogy igy van.

lorantka_a_gall 2011.04.26. 09:25:21

@mement: 1, 2, 3 stb jövőbeli adózó állampolgár _összes_, egész élete során befizetendő adóját veszed el. Meg az ő gyerekeikét. Meg az övékét. Meddig soroljam?

lorantka_a_gall 2011.04.26. 09:27:58

@mement: most akkor _vagy_ kicsi a fizetésed, hogy "nem tudsz" gyereket vállalni, _vagy_ jelentős az összeg, amit befizetsz (plusz a céged utánad), a kettő együtt nem megy.

mement 2011.04.26. 09:33:01

@Magas Keresetu Magyar: Ezek szerint meg is csak ugy ertetted.

Az 1 millio nagyjabol realis osszeg. En azt kerdeztem hogy ha en tudom hogy nem tudom kiizzadni magambol evente ezt a plusz 1-1,5 millio forintot, hanem inkabb megtartom azt a 300 ezret amit az allami sarc es jarulekok utan evente kb profitkent a kezemben marad,ugy hogy (nincs autom, nem jarok nyaralni, mersekelten keveset eszek, sporolok minden szaron) tehat realisan felemrtem a korlataimat es annak fenyeben ugy dontok nincs itt az ideje a gyerekvalalasnak, akkor tolem vonjanak meg tamogatast? vagy attetelesen velem finansziroztassak porontyainak neveleset?
Ez peldaul szamomra verlazito, azt az uzenetet hordozza, hogy ha sporolsz hulye vagy, mert megsapoljuk a megtakaritasaid is azert, hogy azoknak adjuk akik kevesbe elelemesek.

mement 2011.04.26. 09:39:31

@lorantka_a_gall: te idiota, az a jelentos osszeg amit a ceg utanam fizet, plusz az ado amit en befizetek. Ezt osszedva masfelszerese annak a penznek amit en megkersek(nem amit keszhez kapok)

`1, 2, 3 stb jövőbeli adózó állampolgár _összes_, egész élete során befizetendő adóját veszed el.`

Ez egyszeruen nem igaz, mondanam hogy hazudsz de valoszinuleg ezt te tenyleg elhiszed, igy csak siman idiota vagy.
Hogy vennem mar el? Oda megyek es elveszem kezpenzben? Vagy meg is hogy kepzeled?

Az hogy valamit nem tortenik meg, az nem ugyanaz hogy mar valami meglevot ami mase, azt elveszem.

Inkabb dolgozz te is ne feketen, ne legyen zsebbe kapot penzed, ne vasarolj szamla nelkul, fizesd szepen az adot, fizesd szepen a jarulekokat, es ne azok hatan probalj felkapaszkodni a gyermekes csaladoddal, akik a fent emlitett teteleknek maradektalanul megfelelelnek.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2011.04.26. 09:44:09

@Kalmár: "Aki egyke, az nem tud gondoskodni az öregkoráról és a szüleiről.
Kapsz az államtól nyugdíjat és orvosi ellátást öregkorodban, pedig nem neveltél fel adófizető gyerekeket, hogy az ő adójukból fizessük. "
ebből látszik, hogy a fidesz agitprop irodából írogatsz és nem gondolkodsz.
a nyugdíjamat és az ellátásomat ÉN fizetem ki, az, hogy a rendszer szar, nem az én hibám.
megjegyzem, ha igazad lenne, akkor a mindenkori nyugdíj és egyéb ellátások a saját leszármazottak aktuális fizetéstől az adózási kedvétől függenének, nem pedig az általam megkeresett összegektől.

Ppix 2011.04.26. 09:45:35

@mement:
Az egész orbán rezsim eddig arról szól, hogy még egy bőrt lehúzzanak azokról, akik bejelentve melóznak, fizették a magánnyugdíjpénztárukat (most elvették tőlük), vagy rendesen fizették a törlesztőrészletüket.
Nem kell "megmenteni" a devizahiteleseket sem. Elkúrták, spekuláltak, erőn felül vállalkoztak, belebuktak. Miért én fizessem ki helyettük az adómból? Mi van itt, kommunizmus? Engem miért nem segítenek ki? Én is szívok a szar árfolyammal...

nesze nektek két harmad... 2011.04.26. 09:48:12

A Viktor "álma" :
Viktor! Viktor! Viktor!
A várbeli népünnepélyen zúgott, hullámzott a több százezres tömeg - a Kárpát-medence minden magyar polgára számára, isteni gondviseléssel megszületett -, az első magyar alaptörvény aláírása nyomán.

Katonazenekarok, népi táncosok, mutatványosok is szórakoztatták a mélyen tisztelt publikumot. Családok, gyermekestől a nagyszülőkig, ünnepi ruháikban, lányok, fiúk szerelmesen kéz a kézben érezték, hogy most egy új világ születésének tanúi.

Mától, az alaptörvény megvédi őket, többé rossz nem történhet velük. A népünnepély zárásaként hatalmas tűzijáték szépítette meg a napot. Már úgy látszott, vége az ünneplésnek, ez a csúcspontja mindennek, mikor egyszer csak az égen Orbán Viktor hologramja tűnt fel, daliásan, díszmagyarban, népi hősként látatta magát, jelezte ezzel, hogy én adtam nektek ezt a csodát, Magyarország, Magyar Szent Korona, Isten, Kereszténység, Történelmi Alkotmány, Család, Forint, stb.- ez mind a tiétek, nektek adtam.

Már több volt, amit a nép már elviselni volt képes és sírásba, zokogásba tört ki, ezért érdemes volt megszületni, ezért érdemes magyarként élni.

Viktor! Viktor! Viktor! Orbán még hallotta, ahogy zug a neve…, rázogatták…Viktor! Mi rosszat álmodtál? - Anikó állt az ágya szélén megijedve - kiabáltál, kapálóztál, szakad rólad az izzadság…s bilibe lóg a kezed nem látod?

Nem, nem, nem történt semmi -szólt Orbán remegő hangon, s most az egyszer az igazat mondott. :) hehe
Ez rázta meg a legjobban.

mement 2011.04.26. 09:53:35

@Ppix: Hat igen nekem is ez a legnagyobb probelmam, en miert nem kapok allami segitseget, osztonzest, azert mert nem voltam idiota es nem vettem fel 10 millios hitelt devizaban havi 130 ezer forintra?

min 2011.04.26. 10:00:49

Engem szerencsére nem érint az új alkotmány munkavállalókra vonatkozó része de ha a magyar munkavállalók ezt is benyelik szó nélkül akkor tényleg megérdemlik, hogy úgy szopassa őket a kormány ahogy neki tetszik...

Magas Keresetu Magyar 2011.04.26. 10:09:20

@mement:

Hat igen, ezzel a rendszerrel is vannak, akik rosszabbul jarnak. Mondjuk ne szamitsuk azokat, akik a minimalber emelessel amugy is tobb bruttot kapnak (valoszinuleg ezzel jatszanak jovore is majd). Igy az egymillio rosszul jaro le fog csokkenni. Emlekszem az eddigi kormanyok csak emeltek adoratat, egeszen addig amig az elvonasok a vilagon a 2. legnagyobbak lettek.

Sokkal fontosabb az uzenet, ami eddig szimpi: nem az adoemelesre koncentralnak, hanem a kedvezmenyek szukitesere. Ez hosszabb tavon csokkenti az allam meretet, mert nem kell fenntartani az infrastrukturat az ujraelosztasra. Ha ez nem lenne kombinalva a jovore es a csaladra koncentralo kedvezmennyel, akkor rettento liberalis lenne (az SZDSZ is egykulccsal kampanyolt, csak az 18% volt, de ok nem csinaltak meg amikor megtehettek volna). Az uj rendszer ara is sarkall, hogy tobbet dolgozzal es probalj magasabb keresetet elerni, mert ezzel nem no az elvonas merteke.

Tul sokat irok. Roviden: olyan adorendszer ritka, ami mindenkinek jo, egyet ertek. Ez a rendszer mindenestre tartalmaz fonos hatekonysagi uzeneteket, mig a regi csak kulcsemelesre koncentralt.

nesze nektek két harmad... 2011.04.26. 10:20:07

Ki a fenét erdekel az, hogy van e érvényes alkotmány vagy nincs.
Ez csak jogállamban létező kérdés.
Nálunk hatalom vam, az alkotmány csak arra, jó hogy a fidesz kirörölja vele a nemzet hátsóját.
Számomra nincs egyetlen egy alkotmány sem, mert mindent akár visszamenőlegesen is totál egyoldaluan módósítok.
Akinek az nem tetszik az be...kaphatja..........
és ez már 2/3 ad nak ez a véleménye...EZ AZ IGAZI 2/3 ad.....
már észrevette a Viktor is csak nem meri bevallani, nyomja tovább a sok blablát:) József Attila meg röhög rajta:))))

nesze nektek két harmad... 2011.04.26. 10:23:36

egyre többen vannak és lesznek akiknek nincs mit veszteni s minden mindegy és ki fogják fejezni " rosszallásukat":)))) a fülkén kívül:) is:)

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2011.04.26. 10:39:25

amúgy ez a legironikusabb blog evör.
(lájkolnám is, ha lenne olyan izém)

kubatov_kommunista 2011.04.26. 10:47:33

Van még kormányunk? és csinált alkotmányt?
jól van akkor megnyugodtam, akkor alkotmányos anarhia van, az mégis csak jobban mutat :)

lorantka_a_gall 2011.04.26. 10:59:51

@mement: kedves Idióta! Nem tudom, miért minősítgetsz a neveddel, nem zavar, csak furcsállom az érveid hiányát, illetve a meglévők igen gyatra minőségét.

Nem veszel el azzal, amit nem "biztosítasz"? Tehát ha én _nem_ fizetek adót, azzal nem veszek el, mert nem törtem be az APEH-hez és hoztam el a pénzt? Ha egy elvált apuka/anyuka _nem_ fizeti ki a megítélt gyermektartást, azzal nem vesz el a család másik felétől? Csak mert nem készpénzben nyúlta le az összeget? Hol élsz te? :D

A társadalom fenntartásához családonként 2,1 -más források szerint 2,3- (praktikusan 3, mert sokaknak nem _lehet_ gyereke) utód szükséges. Ha ezt nem biztosítod a társadalom számára, akkor _elveszel_ tőle. Elsősorban jövőt, és igen, _pénzt_ is.

mement 2011.04.26. 11:06:00

@lorantka_a_gall: Ugy latom jelen esetben te veszel el penzt, mert ugy valaltal gyereket hogy nem tudod biztositani hogy erdemben felneveld, de elvarod hogy az allam teged megsegitsen, kozpenzbol, ami az enyem is (meg persze a tied is, mar amennyiben adozol tisztessegel.)

Elveszel, tolem, es azoktol akik becsuletesen dolgoznak, sporololnak, gondolkoznak elore.

lorantka_a_gall 2011.04.26. 11:11:01

@mement: Megint igen rosszul látod a helyzetet, de ez szerintem állandó létállapot lehet. Kár.

Még nincsen sem feleségem, sem gyermekem, huszonéves egyetemista vagyok. Csak hát szerencsére jó példa van előttem, a saját és a párom családjában is 5-5-en vagyunk testvérek. Az állambácsi közpénzére sosem számíthattunk érdemben, a családi adókedvezmény az egyetlen, ami érezhetően segített.

Nem veszek el sem tőled, sem mástól, mivel a magasabb képzettségem okán magasabb fizetéssel több adót fogok befizetni, mint a társadalom többsége.

Te csak gondolkozz, sporololj előre, és majd ha 70 évesen sírsz, hogy nincs aki gondoskodjon rólad, akkor kinevetlek, jó?

Magas Keresetu Magyar 2011.04.26. 11:18:07

@mement:

A jelen intezkedesek nem mindenkinek jok, de legalabb hozzanyulnak azokhoz a dolgokhoz, amire a becsuletesen dolgozok, sporolok, elore gondolkozok mar regen vartak:

-hamis rokkantnyugdijasok
-segelybol elok (kozmunkaprogram es adokedvezmeny)
-munkakeresesre nem osztonzo ellatasi rendszer (munka van, csak a bert tartjak kevesnek, ezert inkabb munkanelkulire mennek es feketen dolgoznak mellette)
-korkedvezmenyes nyugdijasok
-stb.

Egy kicsit tavolrol nezve, ezekhez eddig senki nem mert hozzanyulni, becsuljuk hat a batorsagot.
Elnezest kerek azoktol, akiket a bejegyzes bantott:

-igazi nyugdijasok
-onhibajukon kivuli tenyleges munkanelkuliek, akik barmit barmilyen aron elvallalnanak, de megsem kapnak ajanlatot, kozmunkat sem

Attol felek, ok vannak kevesebben.

Ezekhez kepest a havi 2-3 ezer ft-tal kevesebb netto fizu (amit a beremeles talan kompenzalt azota) a gyermekteleneknek talan nem is nagy aldozat tarsadalmi szinten.

lorantka_a_gall 2011.04.26. 11:23:42

@a fene tudja még: "a" társadalomról beszéltél. Melyik is a téma? Ha azt írod, hogy a "Föld" vagy "bolygónk" vagy ilyesmi, nem lenne semmi gond. "A" társadalom viszont nagyon nagy bajban van. A miénk. Vagy esetleg te nem érzed a sajátodnak?

mement 2011.04.26. 12:00:36

@lorantka_a_gall: Nagyszeru, tehat az tanitatasodat is en fizethetem az adombol...

Mondom en el vagy kapatva, tul sokat akarsz markolni, nincs benned tartas.

Hozzam teszem mi ketten vagyunk testverek, es mindketten tamogatjuk a szuleinket, tobbek kozot ezert nincs lehetosegem gyereket valalni.

De majd amikro letrehoztatok 4 gyerekt es 4bol3 munkanelkuli lesz mert nincs szukseg rajuk, majd en rohogok rajtad a sporolt penzembol letrehozott sajat valalkozasombol, ha addig a hozzad hasonlo kozpenzbol tanitatott kis ficsurok ki nem huzzak a zsebembol.

mement 2011.04.26. 12:07:42

@Magas Keresetu Magyar: Korkedvezmenyes nyugidj eltorlese sztem kifejzetten pofatlansag, de majd amikor az amugy is silyany rendorsegi emberanyag meg silanyabb lesz, ha majd nem lesz eleg tuzolto es mentos, mert szar fizuert ilyen megterhelo munkaert nem fognak tolongani.

Hamis rokkantnyugdijasok visszahozasa a rendszerbe valoban nagyon udvozlendo.

Az ellatorendszerhez nem tudok kulonosebben hozzaszolni, soha nem vettem igenybe, az adozas viszont katasztrofalis, rengeteg ceg menne tonkre (munkahely megszunes) ha valoban pontosan betartanak a torveny betujet, ez persze nem mentesit az ado csalas alol, de az eremnek ket oldala van.

`Ezekhez kepest a havi 2-3 ezer ft-tal kevesebb netto fizu (amit a beremeles talan kompenzalt azota) a gyermekteleneknek talan nem is nagy aldozat tarsadalmi szinten.`

Egyreszt nem volt fizu emeles, masreszt mint irtam legyen eleg az penz amit leadozok, es amit a ceg leadoz, nincs tobb, igy is kemenyen kuzkodunk hogy talpon maradjunk, az lesz a vege, hogy kivonom magam a rendszerbol es en is atmegyek felfeketezesbe, hogy maradjon eleg penzem a honapban.

Valaljon az gyereket es akkor amikro biztositani tudja a felteteleket, es ne az en zsebemben kotorasszon ha elcseszte.

Unom hogy minden rendszerben en szopom a legnagyobbat, pedig baszott nagy hangsulyt fektetek a becsuletessegre, korrektsegre, adofegyelemre.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2011.04.26. 12:27:50

@lorantka_a_gall: néhány itteni hozzászólás alapján úgy érzem, a "magyar" társadalom is túlnépesedett.

lorantka_a_gall 2011.04.26. 12:29:51

@mement: funkcionális analfabéta is tetszik lenni? :D
Helyesen írni ugyebár nehéz, de ezt még meg is érteném, sok értelmes embert ismerek, akinek nem egyszerű.

Az már nehezebb ügy, hogy olyasmit írsz, amit:
1, Tudtam előre hogy írni fogsz (nem nehéz kiszámítani ezt a sematikus gondolkodást, ugyanis igen korlátozott számú séma fér bele);
2, Le is írtam előre, hogy hülyeség.

+1 Vitatkozz a tükörrel, az elhiszi a marhaságaidat. :o)

mement 2011.04.26. 12:31:10

@lorantka_a_gall: dislexias vagyok.
Neked viszotn nincs grammarnazi jelvenyed.
Akkor ezt tultargyaltuk.

mement 2011.04.26. 12:34:40

@lorantka_a_gall: Nyilvan azert tudtad mit fogok reagalni, mert melyen belul te is erzed, hogy gaz amit gondolsz. Fizetjuk a tanitatasodat, meg akkor is koltsegteritesen vagy, mert az is csak egy toredeke a teljes osszegnek. Ezek utan elvarod azt is, hogy ha megfeleltel a termeszetesen veled szuletett osztonoknek, es sikerult osszehozni egy vagy tobb gyereket, akkor unnepeljunk hoskent, es finanszirozzuk a kis porontyaid nevelteteset.

mement 2011.04.26. 12:37:17

@mement: bocsanat az kimaradt, hogy termeszetesen nincs problemam azzal hogy kozpenzbol okitanak, normalis dolognak gondolom, hogy jaruljunk hozza az orszag ertelmi szinvonalanak novelesehez, csak jo lenne ha tisztaban lennel vele, es erezned a sulyat, hogy a befizetett es az egyetemeknek kifizetett penzek mogott a honfitarsaid hosszu es faradsagos munkaorai vannak. Ezek utan meg tobbet akarni, szegyenletes.

lorantka_a_gall 2011.04.26. 12:58:04

@mement: de van jelvényem, megkérdezhetsz bárkit, aki ismer.. XD

lorantka_a_gall 2011.04.26. 12:59:20

@mement: nem azért, hanem mert ismerem azokat a kapcsolókat, amik ezt a fajta gondolkodást/hozzáállást működtetik. Nem bonyolult.

mement 2011.04.26. 13:02:43

@lorantka_a_gall: Nyilvan minden ember igazodik egy archetipushoz. Neked is meg vannak a gondolkozas mododra jellemzo bevett panelek es kifejezesek.

Megsem erzem ugy hogy a velemenyedet ezzel kene elutnom.

lorantka_a_gall 2011.04.26. 13:20:15

@mement: elég alaposan végiggondoltam a dolgot, sok szempontból, kritikusan vizsgáltam meg a felmerülő kérdéseket.

A helyzet az, hogy _nem gyereket vállalni_ CSAK az egyénnek és CSAK rövidtávon éri meg.

Fekete Gyula -nyugodjon békében- foglalkozott a témával elég sokat.

Nem betűpontos idézet tőle:

"A társadalom összeomlását két, egymást erősítő dolog idézi elő, illetve gyorsítja fel. Az egyéni érdekek a közösségi érdek elé helyezése, valamint a rövidtávú érdekek a hosszútávú érdekek elé helyezése."

mement 2011.04.26. 23:07:07

@lorantka_a_gall: En nem azt mondtam ne valalj gyereket, en azt nehezmenyezem hogy az en kontomra akar megint valaki valamit elerni, amire onmagatol keptelen, lehet ugy is csinalni mint a mi csaladunk, hogy nem szuljuk tele a padlast, es nem sirunk rivunk hogy szarul elunk, hanem osszekaparjuk a kis egzisztenciankat es valalunk 1 max 2 gyereket, akiket vigan felnevelunk, anelkul hogy mast zsebeben kene kotorasznunk, vagy az allamtol varni hogy segitsen minket.

Tobbre szukseg sincs. Marmint 2 gyereknel.

Májking 2011.04.27. 06:44:50

Én még mindig nem tudtam eldönteni, pedig jó a humorérzékem, hogy ez az egész blog valami tréfa akar lenni? Mert ha tréfa, akkor abban a stílusban kéne hozzászólást írni, ha pedig nem, akkor sehogy.

Ppix 2011.04.27. 15:21:39

@Magas Keresetu Magyar:
"Ezekhez kepest a havi 2-3 ezer ft-tal kevesebb netto fizu (amit a beremeles talan kompenzalt azota) a gyermekteleneknek talan nem is nagy aldozat tarsadalmi szinten. "

Milyen béremelés? Te hol élsz?
Orbán viktor meg az idióta rogán kiszóll a tervhivatalból a magánvállalatnak, hogy emelj bért bazdmeg mert különben... ?
Mégis mi lesz?
Hol élünk? Megvalósult a kommunizmus vagy lemaradtam valamiről?
Ezek 20 éve azt hazudják hogy a kommunizmus ellen küzdenek, közben a legsötétebb praktikáit űzik...

Virág Dóra 2011.04.27. 17:15:35

Még hogy "megosztottság", melyet Orbán generál!... Nocsak! Mintha az MSZP bármilyen szempontból is érdekelt lenne abban, hogy ez a megosztottság legalábbis mérséklődjön!... Há hol tetszenek élni, jó emberek?... Az MSZP éppen hogy érdekelt, hogy e megosztottság elmélyüljön, 120 ökörrel sem lehetett volna őket bevonszolni a parlamentbe az alkotmányvitára, hisz egyből érvénytelenné vált volna legfőbb adujuk: itt bezony Fidesz-alkotmány készülget!... Ugye, nem gondolja senki sem komolyan, hogy az MSZP ŐSZINTÉN szeretne egy többpárti megegyezést az új alkotmány létrehozása érdekében?... Gondolom, senki sem gondolja ezt komolyan. Ha így van (márpedig nyilvánvalóan így van), látnunk kell az ellenoldal érdekeit is: a Fidesz kész lett volna szinte bármilyen kompromisszumba belemenni, hogy az "antidemokratikus" és "akarnok", "zsarnoki" stigmatizálást elkerülje. Az MSZP-nek és LMP-nek mindent meg kellett tennie, nehogy esélyt adjon a Fidesznek a párbeszédre.

Májking 2011.04.28. 10:22:43

@Virág Dóra:
Biztos vicc ez az egész. "a Fidesz kész lett volna szinte bármilyen kompromisszumba belemenni, hogy az "antidemokratikus" és "akarnok", "zsarnoki" stigmatizálást elkerülje."
Ezt írod, kedves Dóra. Jó, legyen. Viszont ha így van, pár szóban mutasd már be ezt nekem mondjuk Szili Katalin totális megalázásán keresztül! Lécci! (Félreértés ne essék, nekem nagy gyönyörűségemre szolgált Szili megalázása, aki korpa közé keveredik, ugyebár...)

Ppix 2011.04.28. 10:56:05

@Virág Dóra:

Nevetséges vagy.
1) "kész lett volna szinte bármilyen kompromisszumba belemenni" - ez nettó hazugság, egyetlen példát próbálj erre mondani. Egy gesztust, bármit.
2) Behazudták a nemzeti konzultációt, feltettek minden állampolgárnak 10 érdektelen kérdést, irányított "választható" A-B-C-D válaszokkal meg egy félig érdekeset (kiskorúak helyetti szavazati jog). Az egyetlen érdekes kérdést egyértelműen elutasították az emberek, a többire jöttek ilyen olyan válaszok. Erre kinyilvánították, hogy mindenki támogatja az alkotmányt.
WTF?
Azt sem merték megkérdezni, hogy akarnak-e a népek szavazati jogot a határon túliaknak (nem), akarnak-e ország névváltozást, stb.
Semmi.

Nem lett _SENKI_ megkérdezve erről a kurva alkotmányról, a teljes jogász szakma sírva olvassa, hogy micsoda fércmű született.
Mit keres egy alkotmányban a bírók nyugdíjazása?
süti beállítások módosítása